МИТОВЕ ЗА КУЧЕТА ТЪРСАЧИ НА НАРКОТИЦИ

При подготовката за търсене на наркотици съществуват много митове.Така например ,че на тези кучета им дават наркотици и когато кучето се престрасти то започва да се нуждае от тях и за това ги търси.ТОВА НЕ Е ВЯРНО.Истината е че, тези кучета се обучават с предмети който наподобяват пакети с наркотици.Като се има остротата на кучешкото обоняние тези предмети са напоени с такова малко количество аромат на накотици, че е абсолютно безвредно за кучето.Много добър за търсене на наркотици се оказва Кокер шпаньола .Те са най-удобни за търсене където има голям брой хора (летища, гари, магазини и др.).На тези места голямата Немска овчарка не се вписва добре-ще плаши хората ,а и много ще се набива на очи.А за шпаниели,който си завират носа навсякъде никой няма да обърне внимание.
Затова са много Кокерите ,работещи в полицията и митниците по света.Обонянието на кокера е толкова чувствително,че надушва наркотици дори и когато трафикантите се опитват да услажнят задачата и заличават миризмата с Бензин и други петролни продукти.

Ако този блог ви е харесал и информацията в него ви е била полезна! Ако искате да изразите благодарността си, или да подпомогнете бъдещото му развитие! – Можете да натиснете този бутон, и да пуснете един два патрона ;)
Благодаря ви!

http://www.cockeri.com/Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Xenos::Bushcraft - Блог за бушкрафт, примитивни технологии, и живот с Природата…