Кучето в дома пази децата от развитието на алергии


То намалява значително риска от алергии, предизвикани от полени и други въздушни алергени, обявиха германски учени
Отглеждането на куче вкъщи намалява риска от развитието на алергии при малките деца, съобщава Reuters, цитирайки резултатите от мащабно изследване на екип учени от Националния изследователски център за околната среда и здравето (National Research Centre for Environmental Health; NRCEH) в Мюнхен.
Изводът на специалистите се базира на продължило 6 години изследване на 9000 деца, в рамките на което родителите попълнили детайлен въпросник за евентуалните алергични симптоми на децата им от раждането до 6-годишна възраст и били взети кръвни проби на 1/3 от децата за тестиране за наличието на антитела срещу често срещаните алергени. Резултатите от изследването са публикувани в специализираното издание European Respiratory Journal.
Според учените, израстването на децата в домашна среда, в която има куче, приучава имунната им система да е по-малко чувствителна към причинителите на алергични реакции като астма, екзема и сенна хрема.
Специалистите все още не са открили конкретната причина за развитието на подобен “имунитет”, но предполагат, че ранното излагане на микробите, носени от кучешката козина, помага да развитието и заздравяването на имунната им система. При децата, които имали чести контакти с кучета, но нямали куче вкъщи, не бил установен същия защитен ефект.
“Изследването ясно показа, че наличието на куче в къщата в периода на детството предизвиква чувствително намаляване на нивмата на чувствителност към полени и други вдишвани алергени”, посочва водещият автор на изследването, Йоахим Хайнрих (Joachim Heinrich).
bgfactor.org

Ако този блог ви е харесал и информацията в него ви е била полезна! Ако искате да изразите благодарността си, или да подпомогнете бъдещото му развитие! – Можете да натиснете този бутон, и да пуснете един два патрона ;)
Благодаря ви!

http://www.cockeri.com/Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Xenos::Bushcraft - Блог за бушкрафт, примитивни технологии, и живот с Природата…