Мирослав Найденов ще открие ловен сезон 2010 -2011 година.


Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще открие днес ловния сезон за гургулици, пъдпъдъци, горски бекас, гривяк и обикновена бекасина, съобщиха от министерството. Събитието ще се състои от 7.00 часа в село Венец, община Венец, област Шумен в близост до ДДС Паламара. В откриването ще участва и заместник-председателят на Комисията по земеделие и гори към Народно събрание Емил Димитров.
По-късно от 12.00 часа министър Найденов ще участва в откриването на многофункционална ритуална зала в село Изгрев, община Венец, област Шумен.
Тази година откриването на лова съвпада с честването на празника на Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България” и Дните на лова и дивеча от 6 до 14 август, които традиционно предшестват откриването на ловния сезон. В цялата страна ловците, техните близки, приятели и симпатизанти и цялата общественост ще отбележат по достоен начин тези дни. Ще бъдат проведени десетки ловни събори, ловни вечеринки, спортни и киноложки прояви, с водосвет и празнични трапези ще бъде чествано откриването на нови ловни домове и хижи, заслони и волиери, спортни комплекси, ще бъдат разселени десетки хиляди птици – яребици, кеклици и фазани, повече от три хиляди ловни дружинки ще почетат традицията с празнични веселия. Председателят на съюза Иван Петков призова всички ловци и риболовци да бъдат съзнателни. „Трябва да бдим, да пазим и се борим за запазване единството и целостта на Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България” като единствен сериозен гарант срещу нечисти посегателства срещу организираното ловно движение и ловът в България. Нашата най-важна задача е ловът да остане достояние на всеки български гражданин, както повелява демократичната традиция, завещана ни от нашите предци преди повече от век”, посочва още Петков в призива си към ловците по повод новия ловен сезон.

Източник: Информационна агенция "Фокус"

Ако този блог ви е харесал и информацията в него ви е била полезна! Ако искате да изразите благодарността си, или да подпомогнете бъдещото му развитие! – Можете да натиснете този бутон, и да пуснете един два патрона ;)
Благодаря ви!

http://www.cockeri.com/Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Xenos::Bushcraft - Блог за бушкрафт, примитивни технологии, и живот с Природата…